Frågor och svar om första gången

15 May 2004, 11:43 164
Kille, 0 år
Question


Min tjej vill ha sex med mig, jag e 15 år men vet inte om jag e redo.. hon e min första tjej óch jag e väldigt ovan.. vad ska jag göra??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du inte vet om du känner dig redo för att ha sex, så är du förmodligen inte det, vilket inte alls är konstigt när man inte är äldre än 15 år. Mitt råd är därför att du ska säga det till din tjej. Berätta för henne att du helt enkelt inte känner dig redo för sex än, utan att du vill ta det lugnt.
I en sådan här sak är det nämligen bäst att vara ärlig och berätta hur man känner, för annars är det lätt hänt att det uppstår en massa missförstånd.
Dom flesta har inte sex förrän dom är mellan 16 och 17 år, så det är helt normalt att man känner sig ovan i din ålder och inte riktigt är redo för att ha sex. Och det är viktigt att man inte gör något som man inte känner till 100% för, varför du ska försöka berätta det här för din flickvän.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar