Frågor och svar om sexuellt utnyttjande

17 May 2004, 10:09 480
Tjej, 0 år
Question


är det e sexuellt övergrepp om 3 stycken killar hoppar på mej och ligger på mej, tafsar på mej och följer efter mej tills jag var tvungen att springa hem för jag var så rädd... Är detta straffbart?? Tacksam för svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är allvarligt det du berättar och definitivt ett övergrepp. Ingen har rätt att ta på någons kropp utan dennes medgivande, och att tre killar hoppar på dig och tafsar på dig är definitivt fel.
Mitt råd till dig är att du antingen berättar för dina föräldrar vad som hänt, eller att du går till tex skolsköterskan, skolkuratorn eller kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning och berättar. Dom kan hjälpa dig att hantera det här, för killarna bör på ett eller annat sätt få klart för sig att dom gjort ett grovt och allvarligt fel, samtidigt som du bör få hjälp med att bearbeta det som hänt. Sedan får framtiden utvisa om det blir något straff för dom rent lagligt sett. Men sök hjälp så fort du kan, för så här får ingen göra mot dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar