Frågor och svar om onani

22 May 2004, 19:16 371
Tjej, 0 år
Question


Hej jag är så orolig! jag är bara 11 år och jag har chattat med en kille och vi hade c6 eller vad det heter och jag onanaerade framför datorn... har jag blivit av med oskulden?.. jag onanerade och jorde som han sa! snälla! jag har skuld känslor!! jag vill inte ha blivit av med oskulden än!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du har inte blivit av med oskulden så det behöver du inte oroa dig för. Oskulden blir man av med först när man haft ett samlag och killens penis har förts in i din slida.
Däremot så kan du ändå tycka det känns jobbigt för att du onanerat på det sätt du beskriver. Det låter lite som om du inte riktigt var med på det hela, eller att du lät dig ryckas med och sedan ångrar att du gjorde det. Vilket det än var, så råder jag dig till att vara lite försiktig med sådant här i fortsättningen. Det är ju svårt att vara säker på vem som sitter bakom den andra datorn, och det är lätt hänt att man dras med i någonting som egentligen inte känns okay. Om du fortsätter att må dåligt över det här råder jag dig till att prata med kuratorn på din skola, eller dina föräldrar om du tycker det känns okay. För när det gäller sex så kan man känna obehag och må dåligt av att ha gjort något som man inte riktigt var med på, och tyvärr så finns det personer som använder internet för att få utlopp för sina egna fantasier utan att tänka på att dom skadar eller utnyttjar någon annan. Så, var inte rädd för att berätta om vad du varit med om för någon vuxen du litar på eller gå till kuratorn. För du har inget att skämmas för då du inte gjort något fel.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar