Frågor och svar om onani

23 May 2004, 09:26 433
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 15 år!

Min snopp har knappt växt nåt, (början i puberteten). Jag undrar hur mycket sperma det ska komma ut om man inte har onanerat på kanske en vecka. sedan undrar jag även hur LÄNGE ska man onanera, något snitt måste det väl finnas.
Jag gör det kanske gör det kanppt en minut.

Snälla hjälp mig jag är förtvivlad!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns faktiskt inget snitt på hur länge man ska onanera. För vissa går det väldigt fort, för andra tar det längre tid, och allt är normalt. Samma sak är det med sperma. Det är inte så att det regelmässigt blir mer sperma vid utlösningen för att man inte onanerat på en vecka. Utan återigen så kan det skifta från gång till gång och från person till person.
Både när det gäller tiden man onanerar och mängden sperma så finns det alltså inga snitt eller mängden som är mer eller mindre normala, utan allt är individuellt och kan dessutom variera beroende på siutationen, graden av upphetsning, osv, osv.
Så, mitt råd är att du försöker sluta oroa dig då det inte är något fel på dig. Vill du onanera längre av olika skäl så kan du försöka att onanera lugnare och ta lite paus då och då. Men det är bara om du själv vill försöka dra ut på njutningen lite. Det är alltså inget fel med att onanera på en minut.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar