Frågor och svar om depression

29 May 2004, 11:31 383
Tjej, 0 år
Question


Jag har ett litet problem.. Jah har depretionsperionder. Jag kan gå och vara jätta glad och livet e hur ljust som hellst för att nästa dag bli mörkt och jah bara gråter. Jag har försökt lista ut varför men jag hittar ingen anledning. Jah har många goda vänner, stadigt förhålladeå har en rätt bra relation med mina föräldrar. Behöver jag hjälp med detta? Tack på förhand.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara all idé att du söker hjälp för att komma tillrätta med det här. Överhuvudtaget bör man söka hjälp när man så mår dåligt att det inverkar på ens vardag, och det återkommer utan att ge med sig. För många gånger är det så att man inte själv kan hitta någon uppenbar orsak, men det betyder inte att man måste stå ut med att må dåligt. Sök hjälp på närmaste Ungdomsmottagning om du fortfarande tillhör deras ålderskategor (tar emot personer upp till 20 eller till och med till 25 års ålder). Eller så kan du vända dig till öppenvårdspsykiatrin. Dit kan man ringa och få en tid för ett första besök. Hittar du inte dom så ring landstingets växel och be dom koppla dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar