Frågor och svar om flytningar och svamp

5 Jun 2004, 12:02 1123
Tjej, 0 år
Question


Hejsan. Jag är en snart 19årig tjej som har sedan ett år tillbaka upptäckt en väldigt märklig sak med mitt underliv. Det kommer ut något sorts vitt klägg, det lucktar riktigt illa, ibland känner jag det genom kläderna och det skämms jag lite för. Vem vill luckta illa i skolan? Jag tror inte att det är flyningar. Jag duschar regelbundet, 2 - 3 ggr i veckan. Jag har haft ett förhålande med en kille i två och ett halv år och både han och jag är helt rena från könssjukdommar. Nu har jag ett nytt förhållande, även han är fri från sjukdommar och jag vill gärna veta vad som kan ha hänt. Jag har pluggat och jobbat mycket nu så jag har inte tagit kontakt med ungdoms motagningen här. Kan detta bero på stress och oro? Efter som det hållt på i ca ett år så kan jag inte riktigt tro det. Skulle gärna vilja ha svar så fort som möjligt, börjar bli lite orolig.
Tack på förhand! Kram

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan ha flytningar med olika skarp doft, utan att det behöver vara något fel, men man bör alltid undersöka vad det beror på då det kan finnas andra orsaker bakom det hela. Mitt råd är därför att du vänder dig till närmaste Ungdomsmottagning och får en tid, eller att du ringer närmaste barnmorskemottagning eller annan mottagning för gynekologi som finns i din närhet. Många gånger finns det privatpraktiserande gynekologer också som du kan vända dig till, vilket inte kostar mer än att gå till närmaste sjukhus.

Så, gå inte runt med det här utan beställ en tid så du får hjälp med det här oavsett om det är något som kan behandlas medicinskt eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar