Frågor och svar om gravid

6 Jun 2004, 11:31 182
Annat, 0 år
Question


Hej! jag har ett problem ett mycker allvarligt problem. Hmm, hur vet man att man är med barn om man inte vågar kolla sig eller något . kan man känna av det i slidan ? .. tack för svaret .

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du kan inte veta om du är med barn utan att göra ett graviditetstest. Det går inte att själv känna av i slidan, eller liknande.
Så, om du misstänker att du är med barn så gå till apoteket och köp ett graviditetstest eller vänd dig till närmaste Ungdomsmottagningen så gör dom ett test gratis med hjälp av ett vanligt urinprov. Du kan också få samma hjälp på närmaste mödravårdscentral.
I annat fall är enda sättet att märka det när magen börjar växa och brösten börjar ömma. Men då kan det vara för sent med en abort om man tex skulle vilja det, varför ett test är enda sättet att veta innan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar