Frågor och svar om onani

12 Jun 2004, 09:43 628
Tjej, 0 år
Question


hej! när jag onanerar så tar jag min a2 pekfingrar på varsin blydgläp (dom yttre) och trycker på dom upp och ner. är det normalt eller är det skadligt?
sen hittar inte jag min klitoris!
snälla svara!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är normalt att onanera på det sättet som du beskriver. Det finns i princip inga onormala eller skadliga sätt att onanera på så länge som man inte använder typ vassa föremål och för in i slidan eller något annat som kan skada.
När du sätter fingrarna som du gör så stimulerar du sannolikt klitoris som sitter innanför blygdläpparna längst fram i slidan. Om du känner efter där så kan du sannolikt hitta en liten knappliknande utbuktnad. Det är klitoris.
Sedan är det inte alla som gillar att onanera genom att direkt smeka klitoris, då vissa tycker det blir en för intensiv känsla. Därför väljer vissa att onanera genom att röra blygdläpparna som du beskriver istället.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar