Frågor och svar om underlivet

13 Jun 2004, 09:10 694
Tjej, 0 år
Question


var finns den dära klitoris???
jag hittar verkligen inte den!! är det säkert at jag har nån???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, om du är tjej så har du en klitoris. Det är den lilla hårda utbuktningen du kan känna längst fram i slidan, precis där springan börjar. Klitoris är egentligen ganska stor, men det är bara den här lilla utbuktningen man kan känna då resten sitter inne i kroppen.
Om du ändå inte hittar den så låna en bok på biblioteket med bilder så du kan titta. Du kan också gå in på www.rfsu.se
Välj länken material, och sedan alternativet RFSU-material. I listan som kommer upp finns en bok som heter Fittfakta. Klicka på den så kan du läsa mer om vad den innehåller och hur du beställer den.

Sist kan jag ge dig rådet att använda en spegel. Om du sätter en spegel mellan benen och särar på blygdläpparna så kommer du förmodligen att se klitoris längst fram i slidan. Så försök även detta om du inte känner något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar