Frågor och svar om misshandel

13 Jun 2004, 09:46 170
Annat, 0 år
Question


Hej

Min kompis har blivit misshandlad av en 20 åring när hon var på stan detta hände i förra vecka vad ska man göra hon ligger på sjukhus för hon fick skader i magen

svara tack

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Utifrån det du skriver ser jag inget annat du kan göra än att stötta din kompis och finnas där för henne. Om hon ligger på sjukhus så är skadorna rapporterade till polisen och den anmälan kommer ha sin gång.

Så, besök din kompis om hon orkar och vill det, och låt henne prata om det som hänt när hon vill och orkar. Förhoppningsvis kommer din kompis att erjudas professionell hjälp från sjukhuset för att bearbeta det hon varit med om. Men känner du att du också skulle behöva prata med någon så kan du vända dig till kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning. Man kan ju nämligen själv behöva prata med någon då en misshandel ofta väcker känslor av både chock och rädsla.
Men som sagt, försök finnas där för din kompis om och när hon behöver det. I övrigt kan du låta sjukhusets personal och polisen sköta det hela.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar