Frågor och svar om samliv

13 Jun 2004, 10:01 632
Tjej, 0 år
Question


Min kille säger att jag maste svälja hans sperma,för att sperman är nyttigt för kroppen.är detta sant?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finna inga som helst skäl till att svälja sperma för att det skulle vara nyttigt för kroppen. Svälja sperma det gör man bara om man själv vill. Vissa tycker det är upphetsande, men dom flesta tjejer vill inte svälja sperma.
Så, säg nej om du inte vill, för din kille har ingen som helst rätt att säga till dig vad du måste och inte, det bestämmer bara du själv, och kan han inte acceptera det borde du ta dig en funderare över ifall det här är en kille som är värd att vara tillsammans med. För ingen människa har rätt att bestämma över någon annan, och speciellt illa är det om ens egen partner försöker tvinga en till saker. Då brister han/hon både i respekt och i kärlek för så gör man inte mot någon man tycker om.

Så, gå inte på det här, utan svälja sperma ska du bara göra om du själv tycker det känns upphetsande och inte för att din kille vill eller säger att du måste, för det är ren lögn.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar