Frågor och svar om få kontakt

19 Jun 2004, 10:29 66
Kille, 0 år
Question


Jag blev kär i en tjej på en sommar aktivitet. Vi är inte riktigt kompisar än men jag vill gärna bli ihop med henne. Det finns bara en liten problem - hon har flera tjej kompisar som hänger runt henne typ HELA tiden. Det går inte att hitta en enda stund då hon e ensam. Det känns lite jobbigt o prata med henne när de e alltid där och lyssnar :/ Vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om det verkligen inte går att hitta något tillfälle då hon är själv så är mitt råd att du ringer till henne istället. Att prata i telefon blir mer privat än att prata när alla kompisarna hänger runt och lyssnar, varför det är ett bra alternativ om man vill ha personen för sig själv en liten stund. Om du väl pratar med henne i telefon så kan du ju säga till henne att du gärna vill träffa henne ensam någon gång, och berätta att det kan kännas lite svårt för dig att ta kontakt med henne när hon har alla sina kompisar runtomkring sig. Så, prova telefonen om du inte hittar något annat bra tillfälle.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar