Frågor och svar om onani

19 Jun 2004, 11:18 494
Annat, 0 år
Question


hej Bo Westholm! jag har tittat runt lite och du skriver i din beskrivning om vad onanera är: "det är när man smeker sig själv till en orgasm", så min fråga är alltså, att om man tex runkar fast inte sprutar/får orgasm, har man inte onanerat då?//snälla,snälla svara jag har skrivet jättemycket och inte fått svar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag vet inte i vilket sammanhang jag skrev det du citerar, men om det var ett direkt svar på vad onani är, så var jag något otydlig. Att onanera kräver inte att man får utlösning/orgasm, utan ibland kan man onanera och tycka det är skönt utan att för den skull få utlösning/orgasm. Så, svaret på din fråga är att man onanerar även om man inte får utlösning/orgasm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar