Frågor och svar om chlamydia

27 Jun 2004, 10:57 851
Kille, 0 år
Question


Hejsan, i helgen hade jag och min flickvän oskyddat sex, (högst 5-6sekunder) typ bara testa på. o efter det så har jag fått röda prickar på ollonet, men de kliar inte o de svideri nte på prickarna utan bara när jag kissar... hjälp mig! vad är de för något???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det spelar ingen roll hur kort stund man har oskyddat sex, då det räcker med en direktkontakt för att smitta ska kunna överföras. Det förrädiska med vissa könssjukdomar är också att vissa kan vara smittade utan att veta om det, då det inte är alla som får några symptom. Så, mitt råd är att du går och testar dig på närmaste Ungdomsmottagning eller vårdcentral så fort som möjligt, för det du beskriver kan vara symptom på några olika könssjukdomar såsom Chlamydia eller Gonorré, och då är det viktigt att du får behandling snarast. Om du vet att du inte haft oskyddat samlag med fler än din tjej så bör även hon gå och testa sig. Hon kan bära på smitta utan att veta om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar