Frågor och svar om kondom

27 Jun 2004, 11:29 343
Tjej, 0 år
Question


Hej! När jag och min pojkvän har sex, och han ska komma in så spricker kondomen!? Kondomen sitter jävligt tajt. Så det är ingen ide att använda kondom ju..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här ska självklart inte hända, men ibland gäller det att hitta en kondom som passar en själv, varför det kanske är så att han antingen har fel typ, eller storlek, eller så sätter han inte på den rätt. Det finns kondomer i olika storlekar och former, varför ni tex kan prova att testa en större modell. Gå in på www.komikondom.com
Välj fliken "Kondomer" högst upp, och välj sedan "Olika kondomer" i vänstermarginalen. Då kan ni se dom alternativ som finns på marknaden och läsa om deras egenskaper.

Ett annat alternativ är att ni går till närmaste Ungdomsmottagning och pratar med barnmorskan där. Hon/han kan hjälpa er att hitta ett lämpligt preventivmedel förutom kondom, och även tipsa om kondomsorter som skulle kunna funka bättre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar