Frågor och svar om olika former av sex

4 Jul 2004, 11:36 179
Kille, 0 år
Question


jag är en kile på femton år jag vill inte ha analsex men det vill min tjej vad ska göra för att hon ska veta att jag inte gillar analsex

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns bara en sak att göra, och det är att berätta för henne att du inte är intresserad av den här typen av sex. När det gäller sex måste man vara ärliga mot varandra, för det håller inte om man börjar göra saker mot sin vilja. Därför är det viktigt att man lyssnar på sig själv i första hand och aldrig låter sig övertalas till något som inte känns rätt. Så, berätta för din tjej att du inte vill och sedan får hon helt enkelt respektera det. Gör hon inte det så har ni problem i ert förhållande som nog handlar om mer än sex, för normalt så respekterar man varandras nej när det gäller sådana här saker.
Sedan behöver du absolut inte känna dig konstig för att du inte vill ha analsex. Sorgligt nog tror många unga personer att analsex tillhör vanligheterna idag. Det är förmodligen det ökande tittandet på porr som fått unga personer att tro det. Men sanningen är att det är en väldigt liten del av befolkningen som ägnar sig åt analsex, så det är alltså inget konstigt med att inte vilja ha analsex.
Ni är så pass unga också att ni hinner testa olika former av sex längre fram i livet, varför man inte behöver ha så här pass avancerad sex så tidigt. Ni är ju tidiga i sig genom att ni överhuvudtaget har sex, så du behöver alltså inte känna någon press att skynda vidare utan säg som det är till henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar