Frågor och svar om menstruation

4 Jul 2004, 15:32 368
Tjej, 0 år
Question


jag är en tjej på 14 år som har haft flytningar ett långt tag nu! men jag har inte fått min meens ännu! när kommer den?!
är orolig att den aldrig kommer! och jag vill INTE gå och kolla upp det!
snälla svara!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är omöjligt att svara på när din mens kommer, för det skiljer sig åt från person till person. Sannolikt kommer den ganska snart, så du behöver inte vara orolig för att den inte kommer. Däremot så är det som sagt väldigt olika vid vilken tidpunkt man får sin mens. Vissa får den väldigt tidigt och tycker det är jobbigt, och andra får den väldigt sent och tycker det är jobbigt. Prata med någon kompis om du är orolig så du kan få lite stöd i det här. Men som sagt, det är inget konstigt med att du inte fått den än, för det kan som sagt skilja en hel del.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar