Frågor och svar om sperma

6 Jul 2004, 10:53 461
Tjej, 0 år
Question


Hej!När jag och min pojkvän har samlag kommer det alltid så mycket sperma utanför när han tar ut sin penis. Det känns som om ingentig stannar kvar inne i mig. Känner att stämmningen förstörs varje gång man måste gå upp och duscha efteråt. Kan man motverka detta på något sätt. Vad beror det på?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det finns inget sätt att motverka det här. Om killen har fått utlösningen inne i tjejens slida, så är det helt naturligt att sperman rinner ut när han drar ut sin penis. Den ska inte stanna kvar i tjejens kropp. Så vill du att sperman ska stanna kvar så är enda alternativet att ställa sig på huvudet, men det antar jag att du inte vill.
Därmed inte sagt att man behöver gå upp och duscha direkt, utan vill man ligga kvar tillsammans efteråt så kan man antingen bara låta det vara, eller så kan man torka bort det med papper och sedan gå upp och duscha när man har lust. Men det finns alltså inget sätt att förhindra att det rinner ut såtillvida man inte använder kondom med behållare som samlar upp sperman.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar