Frågor och svar om familj

17 Jul 2004, 12:17 510
Tjej, 0 år
Question


Jo jag är en tjej som fyllt 15 i år. Jag skulle vilja att titta på porrfilmer. Men mina föreldrar och syskon är alltid hemma vad gör jag?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom flesta tonåringar är nyfikna på porrfilmer och vill titta. Det kan självklart vara lite svårt när man fortfarande bor hemma och delar lägenhet/hus med föräldrar och syskon. Det här kan man ju inte göra något åt, då man inte gärna kan be dom gå hemifrån för att man ska få titta på porrfilm ifred. Det är kanske inte heller något som ens föräldrar vill att man ska titta på.

Så, ditt problem är inte lättlöst. Det enda alternativet du har som jag ser det är om du tittar ihop med någon kompis som har det lite lugnare hemma. Annars får du nog vänta tills du blivit så vuxen att du har ett eget boende och själv kan bestämma vad du gör.

Ett litet råd så här i slutet bara. Om du väljer att titta på porrfilm, så tänk på att det är lika mycket fantasi som vilken film som helst. Sex går inte till så som det verkar i dom flesta porrfilmerna, varför porrfilmer kan vara taskig sexualundervisning. Vet man det så kan man klara att titta utan att det går ut över ens eget sexliv i form av prestationsångest och tro på att man måste ställa upp på allt dom gör i porrfilmerna.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar