Frågor och svar om orgasm

17 Jul 2004, 12:22 185
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har en fråga angående orgasm: Då jag och min kille har försel och jag ligger ovanpå honom så att våra underliv gnids mot varandra, kan jag känna en konstig känsla. Det börjar i underlivet och sen är det som att hela jag bara "skakar till". Det är väldigt skönt för ögonblicket, men efteråt känns det lite mysko, speciellt i magen. Det känns som magen är helt tom och drar ihop sig, lite obehagligt. Jag har läst att man ska uppleva avslappning efter en orgasm, så jag undrar: är detta en orgasm, eller vad är det annars? Tacksam för svar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som en orgasm du beskriver. Det är sällan så att man känner sig helt avslappnad direkt efter orgasmen, utan istället kan det blir lite "efterryckningar" då det känns som om musklerna drar ihop sig. Det är inget farligt, så det behöver du inte bekymra dig för. Känslan av avslappning kommer lite senare för dom flesta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar