Frågor och svar om första gången

17 Jul 2004, 12:29 254
Kille, 0 år
Question


hejsan...
jag har ej fråga till er...
Hur märker man om en tjej är oskuld??
Finns det nån chans för en kille att veta det om inte tjejen säger det???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan märka det genom att slidan är väldigt trång och det är svårt att föra in penisen. Om tjejens mödomshinna är intakt så "blockerar" den nämligen, varför det känns att det finns ett motstånd. Tjejen kan också blöda lite när mödomshinnan penetreras och det kan göra ont, varför man måste vara försiktig och lyssna på när tjejen vill att man ska ta det lugnare.
Å andra sidan behöver det inte vara så att mödomshinnan är intakt även om tjejen är oskuld. Genom att använda tampong, onanera med fingrarna i slidan eller till och med idrotta så kan tjejens mödomshinna ha utvidgats utan att hon själv vet om det. Vissa har inte heller så "tjock" mödomshinna, varför det alltså finns olika anledningar till att man kan missa att tjejen är oskuld om hon inte säger det själv.

Så, det är alltså inte säkert att man som kille märker att tjejen är oskuld, även om man vanligtvis gör det. Bästa sättet är alltså om man pratar med varandra innan så man vet om den andra haft sex innan. Kan man inte göra det så är det inte så goda förutsättningar för bra sex, speciellt inte när man är ung och i början av sitt sexliv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar