Frågor och svar om här kan man få hjälp!

19 Jul 2004, 12:16 326
Tjej, 0 år
Question


jag tror jag behöver hjälp. mitt ex gjorde slut med mig för 2 månader. jag tänker på honom varje dag och gråter mig till sömns åtminstone ett par kväller varje vecka. jag har länge tyckt att jag behöver snacka med någon om mitt liv. jag har prestationsångest och vill gärna lyckas och så. vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du enklaste är förmodligen om du vänder dig till närmaste Ungdomsmottagning. Där finns kuratorer och ibland psykolog som kan erbjuda en samtalskontakt. Det är helt gratis att gå till Ungdomsmottagningen så ring dit och hör vad dom har att erbjuda.
Du kan också vända dig till psykiatrin (barn-, och ungdom om du är under 18 år). Där finns också hjälp att få, nackdelen är dock att dom ibland har långa väntetider. Men ring gärna och hör vad det finns för möjligheter där också innan du bestämmer dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar