Frågor och svar om onani

21 Jul 2004, 11:33 1247
Annat, 0 år
Question


Hej jag onanerar väldigt mycke har gjort de sen ja va 12 år gammal och nu är jag 17.. jag onanerar nästan 2ggr om dan o kan inte sluta me det..
de ja tänkte mest var kan man bli steril om man onanerar för mycket?
tack för att ja fick fråga!
ha de bra

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du blir inte steril genom att onanera mycket. Det är heller inget ovanligt att man onanerar mycket i tonåren. Lusten att onanera brukar avta med åldern, även om det finns många som onanerar regelbundet även som vuxna. Men att onanera två ggr om dagen är mer vanligt i tonåren.
Men om du själv tycker att det blir för mycket och att det inte känns så lustfyllt att onanera, utan mer som ett tvång, så kan du prova med att försöka onanera en gång om dagen under en tid. Sedan kan du också prova att helt låta bli att onanera en dag. För många gånger är det så att det kan bli en större upplevelse om man inte onanerar jämt, varför det kan kännas skönare om man har hållit upp ett tag, och sedan onanerar.
Testa så får du se. Men tycker du inte att det här är något problem, utan du känner att du verkligen har lust att onanera 2 ggr per dag, så är det inget att oroa sig för.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar