Frågor och svar om samlag

24 Jul 2004, 15:30 465
Annat, 0 år
Question


Jag kan bara få orgasm när min pojkvän slickar mej, om han bara för in något så är jag inte ens i närheten av en orgasm. varför? kan nån förklara?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom flesta tjejer har lättast för att få orgasm när klitoris stimuleras. Klitoris sitter längst fram i slidan och stimuleras därför inte genom att något förs in i slidan. I vissa samlagsställningar kommer tjejen åt att gnida underlivet mot killens, varför dessa kan underlätta orgasm, men vid många ställningar krävs att tjejen eller killen stimulerar klitoris innan, efter eller under tiden för att tjejen ska få orgasm.
När din kille slickar dig så stimuleras klitoris naturligt, men när han för in något i slidan så sker inte samma stimulering, varför orgasmen sannolikt uteblir. Det finns dom som får vaginal orgasm också, dvs orgasm genom att något förs in i slidan, men det är inte lika vanligt, utan dom flesta tjejer behöver stimulering av klitoris för att få orgasm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar