Frågor och svar om olika former av sex

24 Jul 2004, 16:11 1824
Kille, 0 år
Question


Hejsan ungdomsmottagningen!
Jag undrar om det händer något om man pullar en tjej vaginalt och analt samtidigt??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du med "händer något" menar om det är farligt på något sätt, så är svaret nej. Så länge som man gör det med sunt förnuft och inte för in fingrarna så långt att det gör ont, eller när det är för torrt, så finns det ingen risk med det. Tjejen är ju den som känner hur det känns så om man är trygga med varandra, så säger man ifrån om det gör det minsta ont, och är du osäker kan du fråga.
En del upplever en sådan här sak som mycket upphetsande, emedan andra inte alls gillar det. Så, om det var det du avsåg med din fråga, så är mitt svar att det alltid är bäst att fråga personen man är med om hon vill att man ska göra på ett visst sätt, och om hon tycker det är skönt. Det är bästa sättet att få veta något, så slipper man gissa.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar