Frågor och svar om kompis

25 Jul 2004, 10:21 151
Tjej, 0 år
Question


Hej!!
Jag är kär i en kille, och har varit det i 1 år, vi har känt varandra i 6 månader, och är kompisar. Jag är 15, han är 14. JAg är jätt ekär i han, ibland verkar han intresserad av mig, hur ska jag få reda på om han är intresserad av mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns olika tecken på att någon är intresserad. Ett sådant kan vara att personen tittar extra mycket på en och kanske ler när man tittar tillbaka, eller till och med flirtar lite. Ett annat tecken kan vara att personen verkar vilja vara i närheten av en, och hittar olika anledningar för att söka upp en.

Men det är inte alltid som man märker olika tecken på att någon är intresserad, då vissa är för blyga för att våga visa något. Så, om man själv är kär kan man själv försöka ta initiativ till att visa att man tycker om personen ifråga. Och då kan man själv försöka bli lite tydligare i sina blickar och kanske våga flirta lite. Att ta personlig kontakt och prata och förslå att man ska göra något tillsammans är ett sätt att ta det vidare. Ofta umgås man i kompisgäng och att då fråga den personen om man ska göra något ensamma brukar vara ett tydligt tecken. När man väl är på tu man hand kan man ju berätta om hur man känner när man tycker det är läge. För ibland kan det vara bättre att få veta att den andre inte är intresserad än att gå runt och hoppas för länge. Men förhoppningsvis slipper man ett tråkigt besked utan får istället höra att den andre också är intresserad.

Så, eftersom du och den här killen är kompisar, borde det finnas många möjligheter för dig att visa att du tycker om honom, och kanske fråga om ni ska hitta på något bara ni två. Så, gå inte runt och vänta på att han ska visa sig intresserad, för det kan ju vara så att ni båda går och väntar på att den andre ska visa något. Utan ta själv initiativ till att se om det kan bli något mellan er om du nu känner som du gör.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar