Frågor och svar om självförtroende

30 Jul 2004, 10:43 162
Annat, 0 år
Question


Om man haft dåligt själförtroende gentemot tjejer en längre tid,kan man då vara på väg att bli bög? Har alltid varit kåt på tjejer däremot.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Bög är inget man blir på grund av att man har dåligt självförtroende inför tjejer. Så, om du känner att du tänder på tjejer och tänker på att vara tillsammans med en tjej när du tänker på att ha ett förhållande så är du heterosexuell oavsett hur dåligt självförtroende du än har. Ett dåligt självförtroende gentemot det kön man är intresserad av kan man ha oavsett om man är hetero-, eller homosexuell. Det handlar mer om att man inte fått möjlighet att träna upp sin förmåga att ta kontakt och prata. Så, ett dåligt självförtroende är alltså något som man kan träna upp, emedan vår sexualitet är en läggning vi har som vi inte kan göra något åt. Så, gå gärna in under kateorin "Mobbning och kompisar" och scrolla dig ner till självförtroende. Där finns många svar med vägledning om hur man kan träna upp sitt självförtroende.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar