Frågor och svar om bråk

31 Jul 2004, 18:41 154
Tjej, 0 år
Question


Min killkompis är kär mig men jag är ju inte kär i honom, han skikar hela tiden konstiga sms och nu så börjar min pojkvän bli misstänksam. jag har försökt att förklara men min kille säger bara visst jätte kul. Nu funderar han på att göra slut, vad ska jag göra jag älskar min kille och vill inte att det ska ta slut!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du säger inget om ifall du har försökt prata med den här kompisen. För om du har det och han fortsätter trots att du bett honom låta bli, så verkar det inte speciellt kompisaktigt att medvetet försöka sabotera en relation för att man själv vill vara ihop med personen ifråga. Det finns förvisso dom som tycker att allt är tillåtet i krig och kärlek, men min erfarenhet är att det ofta är väldigt själviska personer som säger så.
Så, om du har pratat med din kompis och han ändå fortsätter, råder jag dig att markera gränsen tydligt för honom genom att tex säga att du inte tänker fortsätta vara kompis med honom om han inte respekterar ditt nej, och slutar försöka förstöra för dig. För även om det gör ont att ens känslor inte är besvarade så är det lite missriktad kärlek att medvetet såra den man tycker om.

Har du däremot inte pratat med honom och varit tydlig med att du inte är intresserad och att hans meddelande skadar dig, så är det dags att göra det. Det är nämligen viktigt både inför den här kompisen och inför din kille att du tydligt visar vart du står, annars är det upplagt för missförstånd som i sista änden kanske går ut över dig själv genom att din kille gör slut. Så, förklara för din kille att du tänker ta tag i det här nu, och be honom gärna om ursäkt om du känner för det, för att du inte tagit det här på allvar och sagt ifrån tidigare. För det viktiga för din kille är sannolikt att du visar att du gör allt du kan för att få stopp på det, oavsett om du sedan lyckas eller ej. Och det faktum att han funderar på att göra slut betyder kanske att du inte gjort det hitintills.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar