Frågor och svar om onani

31 Jul 2004, 18:47 966
Kille, 0 år
Question


Jag är en kille på 16 år, medan jag onanerar så kommer det alltid en genomskinnlig vätska ur snoppen (före jag får unlösning)och när väl får det brukar den vara genomskinnlig även då. Det kan räcka med att jag ser på en porr film utan att onanera så kommer det ändå. Och vissa gånger kommer inget alls. Jag är jätte orolig över detta, borde jag kolla upp det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du behöver inte vara orolig över detta. Att det kommer lite sädesvätska vid sexuell aktivitet innan den egentliga utlösningen kommer, är inget ovanligt eller farligt. Det kan som sagt räcka med att bli upphetsad för att det ska kunna hända. Så, bekymra dig inte över det här, för det är inget konstigt eller farligt.
När det sedan gäller själva sperman vid utlösningen så skiftar både färg och konsistens från person till person. Så, att din sperma är genomskinlig är inte heller något du behöver oroa dig för utan det är helt normalt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar