Frågor och svar om alkohol

31 Jul 2004, 18:57 1235
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en 22 årig kille som är lite orolig..det är så att jag bara har haft sex då jag varit full och när jag haft det så har jag inte lyckats få utlösning.jag vet att penisen inte är lika känslig när man är onykter men jag blir lite orolig att det ska vara så när jag ska ha sex vid nyktert tillstånd..när jag runkar så har jag lättare att komma om jag drar i den fort än när jag drar i den sakta..drar jag i den sakta så känns det som jag aldrig ska komma..har jag ett problem med att få utlösnig eller är detta bara något som jag fått på hjärnan?? min penis är även lite sned, kan det påverka något??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du behöver med största sannolikhet inte oroa dig för det här, för det är helt normalt att det är svårt att få utlösning när man är berusad. Det kan även vara svårt att få ett tillräckligt hårt stånd för att man ska kunna genomföra ett samlag med för mycket alkohol i kroppen. Det är därför sex och alkohol är en väldigt dålig kombination. Så, mitt råd är att du i fortsättningen undviker att ha sex när du druckit alkohol för det kommer troligtvis bara öka din osäkerhet, vilket du inte är betjänt av.
När det sedan gäller din beskrivning av att runka så brukar dom flesta killar ha en ganska hög takt när dom runkar för att dom ska kunna få utlösning, så inte heller där har du något att oroa dig för. Det är helt normalt att tex börja lite sakta, men sedan öka tempot till att runka väldigt snabbt innan utlösningen kommer. Att din penis är lite sned spelar inte heller något roll. Dom allra flesta penisar är sneda åt något håll, så det är inget som påverkar förmågan till sex eller utlösning.
Så, försök att ägna dig åt sex när du själv är nykter och har lust, för då bygger du sannolikt upp ditt självförtroende istället för att rasera det, vilket är vanligt om man har sex när man är onykter. Sedan är det inte alltid så att man får utlösning varje gång vid sex ändå, och det behöver inte alltid vara så att man MÅSTE få utlösning för att man ska kunna ha bra sex. Sex handlar mer om att vara nära en annan människa och ha det skönt tillsammans där utlösningen kan vara det där lilla extra, men inget som absolut måste till varenda gång för att det ska vara lyckat.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar