Frågor och svar om att kyssas

7 Aug 2004, 09:48 433
Kille, 0 år
Question


Jag är 13 år och har en tjej å vi har varken pussat eller kysst varandra är man verkligen kär då eller vågar nån inte?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan vara kär utan att pussas och kyssas. Så om du är kär behöver alltså inte hänga på det. Försök känn efter inom dig ifall du får en pirrig eller varm känsla när du ser din tjej, eller när du tänker på henne, och om du känner att det är med henne du vill vara.
När det sedan gäller det där med att pussas och kyssas, så kan det mycket väl vara så att ni båda är lite blyga och väntar på att den andre ska ta första steget. Så, om du känner för att pussa eller kyssa henne, ska du kanske försöka ta mod till dig och närma dig henne så får du se vad som händer. För det kan bli lite tokigt om båda går och väntar på den andre så allt rinner ut i sanden bara för att ingen vågar visa att dom tycker om den andre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar