Frågor och svar om gravid

7 Aug 2004, 11:59 223
Tjej, 0 år
Question


För ca en vecka sedan hade jag å min kille oskyddat sex å nu har jag fått lite blödningar fast min mens ska egentligen inte komma nu.
Kan jag vara gravid eller behöver jag inte vara orolig för nåt.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Vad den lilla blödningen kan bero på kan jag inte svara på, men det är inte ovanligt att det kan komma en liten blödning ibland även mellan mensen. Vanligast är det med en liten blödning vid ägglossningen. Om inte blödningen upphör så sök läkare på din vårdcentral.
När det sedan gäller din fråga kring graviditet så kan du givetvis vara gravid om du haft oskyddat sex. Om din mens inte kommer så vänta två veckor från det datum då den skulle ha kommit och gör då ett graviditetstest. Det kan du köpa på närmaste apotek eller få hjälp med gratis på närmaste Ungdomsmottagning. Beställ också en tid på Ungdomsmottagningen oavsett om mensen kommer eller inte, så du och din kille kan gå dit och diskutera preventivmedel. För om ni inte planerar att skaffa barn, ska ni inte utsätta er för risken att du blir med barn, då det är en oerhört jobbig situation för dom flesta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar