Frågor och svar om kärleksrelationer

12 Aug 2004, 12:10 153
Tjej, 0 år
Question


Hej .
Jag är tillsammans med en kille . jätte snäll . men vet inte om ja gillar honom liks mycket som förut . :( vi träffas aldrig . Sedan är det så att ja har träffat en kille. eller . en kompis . som jag börjar tycka om .
men vet inte hur ja ska säga det till min kille. asså han jag är tillsammans med .
vill igentligen att det ska funka mellan oss . men jag har försökt sedan jul .
Vore taksam för svar = )

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om det är så att du inte längre vill vara tillsammans med din nuvarande kille så gör du bäst i att säga det så ärligt som du kan. Det finns ingen anledning att försöka linda in det eller säga något litet och hoppas att han förstår av sig självt, utan det bästa man kan göra är att vara så rak som möjligt. För den sakens skull behöver man inte vara ärlig så man är elak, dvs man behöver inte säga allt som man kanske tänker om det är saker som kränker ens partner i onödan.

Så, det första du måste göra är att bestämma dig för om du vill ge den här relationen ett försök till, och i sådant fall vore det nog idé att försöka träffas lite mer, då det kan vara svårt att få till en bra relation om man aldrig träffas. När du väl har bestämt dig så handlar det mer om att arbeta för att få det dit du vill, vare sig det handlar om att göra slut och satsa på den är nya killen, eller om det handlar om att du och din nuvarande kille gör ett nytt försök, vilket självklart kräver att han vill samma sak. Så, börja med att först fundera, och prata gärna med din kille om hur han ser på er relation och vad han vill för i dagsläget verkar du inte veta vart ni står med varandra och om det finns någon ambition från hans sida.
Men när du väl har bestämt dig, så var så ärlig och tydlig som möjligt för det tjänar alla på i längden.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar