Frågor och svar om flytta hemifrån

17 Aug 2004, 19:51 207
Kille, 0 år
Question


De e så att ja å en polare till mig har funderat på att flytta hemmifrån..Vi e bara 16 år.Vi undrar om vi kan få extra studiebidrag för att kunna klara av hyra å annat som tillkommer..Beskriv helst hur man går till väga och detaljer..Tack på förhand..=)

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om det är så att du går ett program som inte finns i din hemkommun och du därför är tvungen att flytta hemifrån, samt att din egen kommun godkänner att du går på ett annat gymnasium än dom kan erbjuda, då kan man få extra hjälp till boende. I annat fall så finns det inga möjligheter att få extra studiebidrag för att kunna flytta hemifrån.
Om du är tvungen att bo i annan kommun pga studierna så ska du prata med CSN om det här med hjälp för att kunna hyra ett rum på studieorten. Men som sagt, om det inte är så att du måste bo i annan kommun pga studierna så finns ingen ekonomisk hjälp att få, utan då får man vänta tills man själv klarar av det ekonomiskt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar