Frågor och svar om könsorganen

28 Aug 2004, 14:47 617
Kille, 0 år
Question


Hejsan.. jag har trång förhud.. eller tror att det är strängen som är för kort.. jag är snart 18år och har inte vågat haft sex... träffat en tjej som jag älskar men vågar inte ha sex.... skäms över att jag inte kan få bak för huden när jag har stånd... jag kan inte ens prata med morsan och farsan om problemet... vad ska jag göra..???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Mitt råd är att du antingen tar mod till dig och pratar med någon av dina föräldrar, eller så går du till Ungdomsmottagningen och ber läkaren där hjälpa dig, det är helt gratis. Om det skulle vara så att du har för trång förhud, eller om det är så att strängen är för kort, så kan man med ett enkelt ingrepp åtgärda det. Så, gå inte och dra på det här i onödan, för det blir bara värre.
Sedan råder jag dig också till att vara ärlig mot din tjej. Om hon tycker om dig så vill hon säkert veta ifall det är något som plågar dig så hon kan stötta. Tänk bara efter om det vore omvänt. Inte skulle du vända henne ryggen om hon hade funderingar kring sin kropp och behövde hjälp, eller? Ibland kan det också bli så onödiga missförstånd, och det är lätt för din tjej att börja tro att det är något fel på henne om du är lite undvikande när det gäller den sexuella biten. Så, för att inte hamna där att ni båda går och känner er oattraktiva osv, är det bäst att prata och vara ärlig med hur det ligger till.
Så, försök sluta skämmas för det här, för det är inget varken konstigt eller ovanligt, och sök hjälp så du kommer tillrätta med problemet så är det ur världen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar