Frågor och svar om kontakt

28 Aug 2004, 15:52 173
Tjej, 0 år
Question


hej jag har en fråga hur ska jag bli en bra kontaktperson för personer med bordeline

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det bästa är om man försöker lära sig så mycket om den här typen av personlighetsstörning som möjligt, för det gör att man lättare kan förstå och bemöta den som lider av borderline. Något som också kan underlätta är om man själv ser till att man har någon att prata med och bolla sina tankar och funderingar. Bäst är om man har någon som är mer kunnig inom området, men om man inte har det, så kan det funka med en nära vän.
När man blir kontaktperson så kan man diskutera med uppdragsgivaren om man kan få handledning eller åtminstone en kontakt som man kan ringa till när man tycker att man stöter på svårigheter. Det ligger i allas intresse att dom som ställer upp som kontaktpersoner blir bra på att bemöta dom personer dom ska stötta, och inte tröttnar, varför det inte borde vara någon omöjlighet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar