Frågor och svar om gravid

4 Sep 2004, 11:54 368
Annat, 0 år
Question


om man legat med varann med kondom, men haft lite förspel och bara myst, och han har haft sin penis mot min klitoris , d undrar jag om man kan bli gravid, om den är lite inne, om man ej har kondom då. men om jag nu fått min mens efetr åt, är det bevis på att jag inte är emd barn?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att ha penisen mot klitoris kan inte leda till graviditet. Att penisen förs in en liten bit kan förvisso leda till graviditet om man har otur, men om det bara sker en kort stund och killen inte får utlösning så är risken liten. Eftersom du fått din mens så är du inte gravid, men för säkerhet skull så bör ni ha kondom i fortsättning även om din kille bara för in penisen i slidan en liten bit.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar