Frågor och svar om få kontakt

13 Sep 2004, 11:25 170
Kille, 0 år
Question


Jag har börjat i en ny klass och
jag har kommit fram till att jag är kär i en tjej som går i samma klass.
jag vill inte verka för framfusig eller något sådant, jag vill ju att allt ska gå så bra som möjligt så att jag kan väcka hennes intresse.
Men frågan är hur? Hur ska jag göra för att hon inte ska dissa mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns ju inga säkra sätt att få någon att bli intresserad av en, utan det innebär alltid en viss risk att närma sig någon. I dom flesta fall är förhoppningsvis värt risken, men ibland så blir man sårad, och det är inte så mycket man kan göra åt det ifall man inte är beredd att avstå från allt vad kärlek heter, och det är ju inte många som är.
Men eftersom ni går i samma klass så borde det finnas många möjligheter för dig att närma dig henne i en takt som du själv känner är okay. Att börja prata om saker ni naturligt har gemensamt (schema, lärare, läxor, prov, ämnen osv,osv) är ju ett sätt att starta en kontakt. Om man känner att det stämmer så blir det ofta naturligt att man börjar prata om mer personliga saker, och sedan får man se hur långt det bär.
Så, var inte rädd för att ta kontakt och börja prata, för ofta uppskattas det även om det för den sakens skull inte alltid leder till ett förhållande. Sedan får du som sagt se hur hon verkar gentemot dig, och om hon verkar uppskatta din kontakt eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar