Frågor och svar om kompis

13 Sep 2004, 11:30 452
Tjej, 0 år
Question


brukar killar sexchatta om sina tjejkompisar?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag har faktiskt inget svar på den frågan, men det låter inte osannolikt. Åtminstone så låter det troligt om vi pratar om killar i tonåren. Om dom sexchattar om sina tjejkompisar så behöver det inte betyda att dom egentligen är intresserade sexuellt av sina kompisar, utan det kan ha en annan betydelse som att tex skapa en gemenskap killar emellan osv. Många tror också att andra killar förväntar sig att man som kille ska både prata om , och ständigt vara intresserad av sex, vilket gör att det här tugget ibland blir lite tomsnack.
Det här är min erfarenhet, men kanske finns det andra läsare som bättre kan svara på frågan, och som kommenterar det hela i vårt forum.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar