Frågor och svar om onani

23 Sep 2004, 13:18 594
Kille, 0 år
Question


Hej! Det är så att jag har försökt att lägga av med att onarera. Jag har inte gjort det i ungefär 3 veckor nu. Men nu undrar jag om det verkligen är bra. Är det farligt om man inte onarerar och har samma sperma i kroppen länge? Måste jag onarera under vissa perioder för att ha fräsha spermier?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns ingen fara med att onanera eller låta bli. Så mitt råd till dig är att du mer går på din egen lust, dvs om du känner lust att onanera så gör du det, annars så struntar du i det tills du får lust. Det finns ingen nytta med att du försöker spara spermier, eller byta ut dom med jämna mellanrum. Det påverkar inte din spermakvalité om det är det du är orolig för. Så, låt onani vara något du njuter av när du känner för det och strunta i att försöka kontrollera det på det sätt som du beskriver, för det finns inget farligt med något av det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar