Frågor och svar om olika former av sex

29 Sep 2004, 13:41 254
Tjej, 0 år
Question


hej.
jag undrar vad man kan göra om man inte vill svälja sperman när en kille får utlösning under oralsex? ahn säger att han vill komma i mig, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra om han gör det. snälla ge mig råd!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du inte vill svälja sperma så ska du absolut inte göra det. Det är ganska få kvinnor som gillar att svälja sperma, så även om din kille vill få utlösning i din mun så ska du inte gå med på det om du själv inte vill och tycker det känns bra.
Det du istället bör göra är att prata med din kille och säga att du helt enkelt inte vill att han ska få utlösning i din mun när du ger honom oralsex. Det löser man enkelt genom att killen drar ut penisen innan han får utlösning och så kan du tex fortsätta att runka honom istället tills han får utlösning om du och han vill det. En annan lösning är att du helt enkelt inte ger honom oralsex ifall du känner dig osäker på honom.
Skulle han av någon anledning inte respektera det här så är det en allvarlig brist på respekt för dig, vilket bör ge dig anledning att fundera både en och två gånger över förhållandet. Men förhoppningsvis så kommer ni överens om att ni avbryter oralsex innan hans utlösning, vilket borde vara en självklarhet när du inte vill.

Sist vill jag säga att det alltid finns en smittorisk med att svälja sperma, vilket är ännu ett skäl till att undvika att få sperma i munnen eller svälja sperma. Oralsex i sig är även en smittkälla för vissa könssjukdomar varför rekommendationen är att man använder kondom även vid oralsex om man inte är helt säker på att man själv och ens partner är smittfria.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar