Frågor och svar om könsorganen

30 Sep 2004, 18:05 732
Annat, 0 år
Question


hej. jag är en kille som har fått något slags "finnar" eller liknande, längs upp med den senan som sitter under olonet var kan det vara???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Olika typer av utslag kan ha olika orsaker. En vanlig orsak till utslag på könsorganset är att man blivit smittad av en könssjukdom. Så om du vet med dig att du haft sex utan att använda kondom (det kan räcka med munsex), så bör du gå till närmaste Ungdomsmottagning eller vårdcentral för att testa dig.
I övrigt kan det vara svårt att säga vad utslagen kan bero på. Men om du inte haft oskyddat sex och dom inte försvinner under dom närmaste dagarna bör du låta en läkare titta på utslagen så han/hon kan bedömma vad det beror på. Gå i sådant fall till Ungdomsmottagningen eller till vårdcentralen i det fallet också.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar