Frågor och svar om könsorganen

4 Oct 2004, 10:17 1437
Kille, 0 år
Question


hej..... jag har fått små röda prickar på olonet... det kliar inte o gör inte ont , det bara är där... kan d bero på att man har onanerat mycket o tryckt för hårt... m.v.h orolig kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan få olika typer av utslag på penisen, men vanligaste orsaken till röda prickar är att man blivit smittad av en könssjukdom. Så om haft oralsex (munsex) eller samlag utan kondom så är mitt råd att du går och testar dig på närmaste Ungdomsmottagning eller vårdcentral. Om du inte haft sex utan kondom så är mitt råd att du söker läkare på vårdcentralen eller på närmaste Ungdomsmottagning om inte prickarna försvinner inom dom närmaste dagarna. Normalt får man inte utslag av att onanera mycket, men om man onanerar väldigt ofta och därmed tvättar sig ofta så kan man försvisso få en hudirritation men det brukar klia eller på annat sätt kännas obehagligt, varför det låter mer som en könssjukdom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar