Frågor och svar om samliv

11 Oct 2004, 11:15 321
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag skulle vilja ha hjälp med lite frågor. Det händer ofta att jag får en genomskinlig, klibbig utlösning i slidan, inte bara när jag är intim med min pojkvän utan det kan vara t.ex. när jag ser något upphetsande på tv eller liknande. Vad är det, är det orgasm? Kan man göra något åt det för jag tycker att det är pinsamt..Är det vanligt? Ibland är det inte bara lite utan jag kan bli helt våt... Tack på förhand!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När en tjej blir upphetsad så utsöndras ett sekret som oftast är genomskinligt och klibbigt. Det är helt normalt och något som gör det möjligt att genomföra ett samlag. Vissa som har problem med att dom inte blir våta i slidan känner smärta vid samlag om dom inte använder hjälpmedel såsom glidmedel. Men det du beskriver är alltså kroppens naturliga glidmedel som ska bildas när man blir upphetsad och har inget med utlösning eller orgasm att göra. Så det är alltså både vanligt och helt normalt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar