Frågor och svar om orgasm

11 Oct 2004, 11:39 202
Tjej, 0 år
Question


Tjejer har ju som sagt lite svårare att få orgasm än killar, men kan det verkligen gå någon gång för alla tjejer?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inte alltid som tjejer har svårare att få orgasm utan det är väldigt individuellt det här. Men ser man på det som två grupper så stämmer det att tjejer generellt har svårare att få orgasm än killar.
Det finns inget som säger att en tjej inte ska kunna få orgasm om det inte finns något som är fel rent fysiskt och det är väldigt ovanligt. Så, vad det handlar om är istället träning och att ha en partner som är lyhörd för ens behov och önskningar, samt intresserad av att lära sig hur tjejens kropp och psyke fungerar. Det står en del bra om det här på www.infomedica.se
Gå in på deras sökfunktion och skriv in ordet orgasm. Välj sedan länken som heter "Samlag och sex, frågor och svar". Om du scrollar ner till andra rubriken "Hur får kvinnor orgasm?" så finns där en del information där du kan läsa mer om det här.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar