Frågor och svar om sperma

12 Oct 2004, 14:11 402
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har en fråga eller ett problem, när jag kommer så sprutar det inte. Jag förstår inte varför, jag har fått spermier men det liksom mer "rinner" ut, det sprutar inte. Skulle gärna vela ha svar på detta. Tack på förhand.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag kan faktiskt inte ge dig någon förklaring till varför vissa sprutar ut sperman emedan den mer rinner ut hos andra. Men oavsett anledningen till skillanderna så är det helt normalt. Ibland kan det bero på graden av upphetsning varför en kille inte alltid får utlösning på samma sätt, men ändå kan det finnas en skillnad där vissa har mer sprut och andra inte har det. Men det är lätt att tro att alla killar sprutar om man tex har sett en porrfilm någon gång, men så är det alltså inte, utan det är många killar vars sperma mer rinner ut än sprutar så du behöver inte oroa dig även om jag inte kan ge dig något svar på varför det skiljer mellan olika personer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar