Frågor och svar om kompis

26 Oct 2004, 15:53 980
Kille, 0 år
Question


Jag är en kille på 17 år. Jag och 3 av mina kompisar har vid ett flertal tillfällen haft gruppsex till vild musik. Vi har haft analsex, sugit av varann och även runkat av varann ett par gånger. Jag är rädd att jag är homosexuell, är jag det? Jag tänder litegrann på andra tjejer, men är ändå rädd. Är jag homosexuell? SNälla, svara fort!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I tonåren är det inte ovanligt att man har sina första sexuella erfarenheter ihop med kompisar som ofta är av samma kön. Det betyder i sig inte att man är homosexuell. Att vara homosexuell handlar inte bara om sex, utan det innefattar hela känslolivet, vilket innebär att man tänder på personer av samma kön, man blir kär i personer av samma kön, man drömmer om att bli ihop med personer av samma kön, man vill gå på bio, hålla handen, kyssa, krama personer av samma kön. Om man tänker framåt så är det också med en person av samma kön man vill leva med, bilda familj med osv.

Som du kanske förstår av det jag skrev ovanstående som är det ingen skillnad kring hur man känner och vad man drömmer om när det gäller relationer och familj om man är homosexuell. Den enda skillnaden är att man har dessa känslor och drömmar kring personer av samma kön istället för kring personer av motsatta könet.
Så, det här du och dina kompisar gör kan mycket väl handla om en nyfikenhet på sex för homosex är något som även heterosexuella kan bli upphetsade av. Det behöver alltså inte ha något att göra med homosexualitet, utan det avgörs av andra saker som jag räknade upp ovan. Du kan själv känna efter och fundera så kommer du säkert fram till om sex med dina kompisar har någon annan betydelse än bara sex för dig. Då kommer du sannolikt fram till svaret på din fråga.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar