Frågor och svar om stånd

27 Oct 2004, 09:51 235
Tjej, 0 år
Question


varför kan man inte fortsetta ha sex om man fått orgasm, lr kan man de?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget som hindrar att man fortsättet ha sex efter orgasm. Efter utlösning kan killar ha svårt för att få tillräckligt stånd för att kunna fortsätta ha samlag direkt, men det finns inget som hindrar att man fortsätter smeka varandra med händer och mun om man känner för det och lusten finns kvar. För tjejen behöver inte orgasmen innebära att lusten till mer sex försvinner och därför finns det inget som hindrar för henne heller.

Det är dock inte ovanligt att lusten till sex försvinner eller minskar efter orgasm, men det finns alltså inget som säger att man inte kan fortsätta och bygga upp en ny upphetsning, och det finns inget heller som säger att man inte kan ha lust till mer sex efter en orgasm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar