Frågor och svar om första gången

29 Oct 2004, 10:16 187
Kille, 0 år
Question


när brukar killar och tjejer sex debutera?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom flesta har sex för första gången när dom är mellan 16 och 17 år. Men att dom flesta har sex i den åldern betyder inte att det är ovanligt att man har sex både tidigare och senare. Det är inte helt ovanligt att killar och tjejer har sex i 15-års åldern, och det finns till och med dom som har sex redan är dom är i 13-års åldern. Åt andra hållet så finns det dom som inte har sex förrän dom är i 18-19-års åldern, och det finns faktiskt fler än vad man tror som inte har sex förrän dom är en bra bit in i 20-åren.

Det viktigaste när man har sex är att man själv känner att man är redo för att ha sex, och att man känner sig trygg med den man har sex med. Och det är inte säkert att man träffar rätt person eller att man tycker rätt tillfälle uppenbarar sig förrän sent i livet, det vet man aldrig i förväg.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar