Frågor och svar om få kontakt

30 Oct 2004, 11:47 173
Annat, 0 år
Question


hejsan
jag e kär i en kille som e bisexuell,han bor ihop med en kille men han brukar krama mig och fika med mig,han ringer jätte ofta och är väldig glad när han e med mig...Gillar han mig vad ska jag göra??? :(

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Den enda som kan svara på din fråga är den här killen själv. Det är inte säkert att han menar något annat än att han tycker om dig som vän, eller så finns det andra känslor med i bilden. Att han är bisexuell behöver i sig inte innebära någon skillnad mot om han var heterosexuell och upptagen. Men visst finns det bisexuella personer som lever i en homosexuell relation och där man tillåter varandra att även ha heterosexuella relationer parallellt, precis som det finns heterosexuella relationer där personerna tillåter varandra att ha andra heterosexuella relationer parallellt. Men om detta skulle vara något du är intresserad av, dvs dela honom med hans sambo, är ju först och främst något för dig själv att ta ställning till.
Så, för att du ska få klarhet i hur han känner för dig och kunna veta något om ifall han skulle vara beredd att lämna sin sambo för dig, eller om han skulle vilja ha en relation med dig parallellt, om han nu har känslor för dig, så måste du prata med honom. Du behöver ju inte direkt avslöja hur du känner inför honom, utan mer fråga honom om hans intresse för dig enbart är på kompisplanet eller om det finns andra känslor med i bilden från hans sida. Beroende på svaret kan du sedan välja hur mycket du själv berättar om hur du känner. Men som sagt, det är endast han som sitter inne på svaret du frågar efter.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar